2 juli 2012

Fyllda bröd!

Det här fina italienska brödet är helt perfekt för både buffén, soffmyset och picknicken. Torta betyder som bekant tårta, och tano rätt och slätt "fylla" eller "lägga ihop". Till helgen tänkte jag ge mig på detta och köpa ett gott rött vin till!


15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 1/2 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarellaost
200 g prosciutto
1 näve blandade kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika

Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
Tryck ut degen till en rektangel cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker du ut all luft.
Skiva mozzarellaosten och varva den över degen tillsammans med prosciutto, oliver och basilikablad.
Pensla yttersta kanten av degen med vatten och rulla ihop den till en rulle. Forma till en krans.
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20–25 minuter och låt det svalna på ett brödgaller.


Inga kommentarer: