2 juni 2013

Mums...


Ingredienser
15 st

2,5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
1 msk strösocker
1,5 dl yoghurt eller fil
1 st ägg
1 tsk bakpulver

Tillagning

1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke.
2. Knäck i ett ägg och vispa ner yoghurt/filmjölk. Vispa till en slät smet.
3. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg, men inte på högsta värmen på plattan utan på medelgod värme. Smält en pytteliten klick smör i varje plättform (i en vanlig stekpanna en enda större klick smör). Häll försiktigt med soppsleven smet i varje plättform. I en stekpanna: häll ut smeten glest till önskad storlek. Stek plättarna ca 1/2 min och vänd dem sedan och stek andra sidan ca 1/2 min. Lägg upp plättarna på en tallrik. Stek resten av smeten på samma sätt. Mina serverades med kanelstekta äpplen och lönnsirap.


Inga kommentarer: