6 maj 2013

Sommarkött med fruktigt smör.

Men åh så gott det här var. Det har varit väldigt många "vårens första" för min del de senaste dagarna, och idag vad det dags för vårens första hemmagrillning. Det blev grillad karré marinerad i honung, chili, "slap your mama" (en underbart het grillkrydda som Ida gav min i julklapp), Stub´s marinade och salt och peppar  Till det en potatissallad gjord på vad som fanns hemma, en grönsallad, tzatziki och sist med inte minst; frukt- och chilismör. Ett perfa tillbehör om du frågar mig, här kommer receptet:






75 gram smör
1 röd chili
torkade fikon
1 lime
salt

Gör så här: Låt smöret bli rumstempererat. Hacka chilin mycket fint. Finhacka fikonen. Rör ner chili- och fikonhacket i det rumstempererade smöret. Salta. Riv ner skalet från limen, och pressa sedan ner saftet. Forma smöret till en rund boll och ställ att kylas i kylen på ett fat. Skär sedan upp s,öret i skivor och lägg det på köttet.




Inga kommentarer: