21 jan. 2013

Kungar, mandelmassa omgivningars förväntningar som aldrig infrias.

Alltså, jag är himla ledsen eftersom det här inlägget är så otroligt osammanhängande, och poänglöst, men jag kunde bara inte låta bli efter att ha läst följande text i Piteå Tidning:
Semmelkungen. Kung Adolf Fredrik som regerade i Sverige mellan 1751 och 1771 fick inte mycket uträttat som regent. Han ägnade helst sina dagar åt att svarva snusdosor och äta hetväggar. Kungen dog av ett slaganfall 1771 och hans sista måltid bestod bland annat av favoriten hetvägg.
Adolf Fredrik sägs ha varit en kung utan vare sig insikter, åsikter och avsikter. Han var dock foglig och hygglig vilket passade rådet och riksdagen utmärkt. Kungen hade i stort sett ingen makt och vägrade han skriva på papper använde man en stämpel med hans namnteckning.
Adolf Fredrik trivdes bäst vid svarven på Kina slott på Drottningholm, där han svarvade snusdosor rökte pipa och åt hetväggar på behörigt avstånd från all jobbig politik.
Hans sista måltid bestod av böckling, rysk kaviar,hummer,surkål kokt kött med rovor och slutligen semla med varm mjölk (hetvägg).
Är det bara jag som kommer att tänka på två saker efter att ha läst detta? 1. Ture Sventon, av naturliga orsaker, och 2. Ferdinan, tjuren som inte alls ville strida och mota folkets jubel, utan hellre satt hemma under sin korkek, och luktade på blommorna.

Ps) Jag gillar inte semlor, näst intill hatar dem faktiskt. Robin där emot älskar dem och äter dem gärna, trots att han är allergisk.





Inga kommentarer: