21 jan. 2013

Kyckling och citrus!

Här kommer kvällens middag - mums!


Ingredienser

1 gul lök
2 clementiner
1 spansk peppar
1 msk olja
1 msk honung
1 msk soja
ca 900 g kycklinglår
4 portioner couscous
1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
salt och peppar
65 g babyspenat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225˚C.
2. Skala lök och klementiner. Skär löken i klyftor och klementinerna i skivor.
3. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Blanda den med olja, honung och soja. Lägg kycklinglåren, löken och klementinerna i en ugnssäker form och pensla på marinaden.
4. Sätt in formen mitt i ugnen, stek ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 80˚C. Ös kycklingen då och då.
4. Tillaga cous cousen enligt anvisningen på förpackningen.
5. Spara några korianderblad till dekorering och hacka resten. Blanda hacket med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
9. Vid servering vänd ned spenaten i cous cousen.
Servera kycklingen tillsammans med cous cousen och yoghurten.



Inga kommentarer: