21 juli 2011

Grillad och inlagd paprika.

Efter att ha plöjt matbloggar hela förmiddagen är jag nu taggad på att prova något nytt innan säsongen är över: jag skall grilla och lägga in egna paprikor. Inte inlagda som inlagda (som jag gillar, men massor av socker och ättika), utan inlagda i olja, vitlök och örter! Här kommer ett recept (lånat från http://iasmatblogg.blogspot.com) som verkade enkelt, starkt och gott! Jag tänkte testa i nästa vecka. Perfekt till sommarens grillade kött och kyckling!

Ingredienser
Röd paprika
Färsk persilja
Vitlök
Olja

Gör så här
Halvera paprikorna. Grilla i ugn 225 grader, ta ut dem när skalet nästan är svart. Skala och skär i önskad storlek. Låt svalna. Placera i en blasburk. Häll i olja, skivad vitlök och en massa färsk persilja.


Inga kommentarer: