31 juli 2011

Puta Madre, Magasinsgatan.




Igår besökte vi Puta Madre på Magasinsgatan, och ni som följer bloggen vet hur mycket jag älskar tema-restauranger. Puta Madre var inget undantag och jag kan bara säga att jag älskar, älskar, älskar! Nästa gång kommer jag för mat!
Bar och restaurang på nedervåningen med vackra möbler, siden, sammet, kristallkronor och hektiskt 20-tals musik från grammofonen. Ett par tyrappor upp: takterass. Fantástico!

Rebecca var en avlägsen släkting som drev en bordell i Tijuana 1918. Släktens hormamma.- Vi är mycket stolta över att få ha en riktig Puta Madre i vårt släktträd säger Kiki Ingber glädjande. Puta Madre är en hyllning till den Mexikanska bordellmamman på 20-talet. När man träder in bakom träporten finner man sig plötsligt i en annan värld, i en annan tid fyller Miki Ingber i.

Kiki-Maten är genuint mexikansk. Min fru Mariuxi är köksmästare och hon vägrar resolut att gå halvägs, det skall smaka precis som det gör där. Vi importera 8 produkter själva för att det skall bli helt rätt, allt görs från grunden i köket.
Miki- Senan måste man uppleva Mor & Far Ingbers tårtor som är våra desserter. Vår far öppnade cafe George du Wal 1982 där han egenhändigt komponerade ihop ca 300 unika tårtrecept. Den första hette Hiroschima och var fruktansvärt ful och helt oätlig skrattar Kiki, men sen tog det sig. Ja, det har blivit rena tårt bonanzan sedan vi öppnade.

Till tårtan bör man ta en tequila då vi har Nordens största tequila sortiment. Den ultimata lyckan var när en tjej i 25 års åldern kom in kl 01:30 en lördag och beställde en riktigt fin ekfatslagrad tequila och pappas Puta Madre tårta, sen skulle hon gå till Yaki-da och parta. Fantastiskt fyller Miki in.

Sedan saknar man ju självfallet Grill del Mundo men hoppet finns kvar, och för de som känner likadant kan man alltid påverka genom att gå in på länken http://www.higabgruppen.se/page.asp?link=1-295-107 och skriva vad man känner att Grill del Mundo har och skulle tillföra genom att få komma tillbaka till Storans lokaler. Då hade drömmen varit fullbordad.







Inga kommentarer: