3 juli 2011

My God is better than yours.

Igår kväll såg jag och Robin en helt fantastisk dokumentär på Kunskapskanalen som jag tycker att alla borde se. Jag var helt tagen i flera timmar efter. Här kommer en länk till UR's webbtv-sida och dokumentären: http://webb-tv.nu/program/min-gud-ar-battre-an-din/

Irländaren Khalid Kelly tycker att sharialagar borde gälla överallt. Amerikanen Aaron Taylor anser att islam är en demonisk kraft. I tre år har filmaren Stephen Marshall följt de två fundamentalisterna på deras resor och i deras försök att övertyga andra om den rätta tron.

Khalid Kelly är en irländsk muslimsk fundamentalist som anser att sharialagarna borde gälla överallt och som kallar talibanerna för muslimska bröder. Aaron Taylor är en amerikansk kristen fundamentalist som vill sprida bibelns budskap i muslimska länder och som anser att islam är en demonisk kraft som trotsar gud. Två extremister, men med en sak gemensamt: båda är helt övertygade om att de har gud på sin sida och att det just nu pågår ett heligt krig mellan kristendom och islam. Vi följer de båda parallellt fram till dess att de en dag träffas, öga mot öga, och konfronteras med varandras åsikter. För en av dem blir mötet en avgörande händelse som får honom att drastiskt omvärdera sin svartvita världsbild.





Inga kommentarer: