27 sep. 2011

Ett riktigt hett tips:

Det här är en panggod middag! Jag vill pusha lite extra för salladen, den är härligt söt och syrlig av majs och äpple och passar utmärkt till de kraftiga biffarna och det starka aiolin. Missa alltså inte den!

Amerikanska biffar med tillbehör
4 port

500 gram nötfärs
1 msk dijonsenap
1/2 riven gul lök
amerikansk grillkrydda efter smak
1 ägg gula
dl ströbröd uppblött med vatten
salt och papper
vatten + dijonsenap

chiliaioli
1 ask aioli av någon färdigvariant
5 msk turkisk yoghurt
saften från 2 lime
3 frästa chilifrukter i kajennpeppar, kalla
hackad bladpersilja

rotfrukts frites
potatis
morötter
pasternacka
salt och olja

amerikansk sallad
tunt skickad gullök
tomater
majs
syrliga äpplen
hackad bladpersilja
olja och vita vinäger

Gör färsen och låt den stå och vila ett par timmar i kylen. Gör sedan aiolin låt även den står och dra i kylen några timmar.
Ta ut färsen och låt den rumstempereras. Under tiden, hacka upp potatis och rotfrukter och ställ in i ugnen på 250 grader i ca 1 timma eller tills allt fått färg och blivit knaprigt. Gör salladen. Stek biffarna några minuter på varje sida och häll sedan lite vatten och dijonsenap i pannan. Lägg på locket och låt biffarna puttra en stund. Ös då och då.



Inga kommentarer: