7 sep. 2011

Kyckling med grekiska smaker.

Tomat, citron, vitlök, oliver... Det blir en bra middag. Addera lite protein och kolhydrater i form av en död höna och några potäter och du är i hamn. Det här är så enkelt att det nästan är pinsamt, rätten sköter sig själv i ugnen under en timma och tar max 10 minuter att slänga ihop. Enjoy!

Medelhavskyckling med massor av vitlök
4 port

Ingredienser:
1 påse kyckling, lårbitar är bäst här
4-5 potatisar, tvättade med skalet på
20 vitlöksklyftor, behöver ej skalas
20 kvisttomater av den mindre sorten
1 burk oliver av bra kvalitét
1 citron, skal och saft
några kvistar rosmarin
salt och peppar
olivolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Smörj en stor form med olivolja. Lägg i kycklingen (tinad) och potatisen i lagom stora bitar. Lägg i vitlöksklyforna och hacka rosmarin grovt. Strö över. Pressa citronsaft över och strö över rivet skal. Salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i ca 30-40 minuter, ta sedan ut och lägg i oliver och tomater. Låt stå i ugnen ytterligare någon vart. Ta ut när potatisen är mjuk och kycklingen fått fin färg.




Inga kommentarer: