8 sep. 2011

Snabb, rejäl och samtidigt ljuvlig höstmiddag....

Fläskfärs, syrliga höstäpplen, lök och en fyllig senapssås. Gaah så gott! Det här är i grunden ett recept från Allt om Mat's kokbok "äpplen" som släpptes i samarbete med Expressen, men jag har gjort om både färs och sås till min egna variant.

Fläskbiffar med äpple och senapssås
4 person

Ingredienser
4 st röda äpplen
2 st gula lökar

450 g fläskfärs
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 msk smör

dijonsenap
grov skånsk senap
söt senap
2 dl lätt cremé fraiche
salt och peppar

Tillagning
1. Ansa och skiva äpplena i ca 1 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, finstrimla salladslöken. Spara lite till garnering
2. Blanda färsen med salt och salladslök. Forma färsen till små biffar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek först äppel- och lökskivorna 1–2 min på varje sida. Ta upp. Stek sedan biffarna 2–3 min på varje sida. Blanda cremé fraiche och de tre olika senapssorterna i pannan på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera biffarna med sås, äpple, lök och en grönsallad. Garnera med resten av salladslöken.


Inga kommentarer: