29 dec. 2011

Bättre för sent än aldrig...

I julhasten glömde jag lägga upp mina sillrecept, men de kommer här nu istället. Om inte annat kanske man kan laga dem till nästa jul, och sillen med päron och svartpeppar passar ju alldeles utmärkt till både påsk och midsommar också.




Ingredienser/gör så här: Ta upp inlagd löksill ur burken och låt den rinna av ordentligen. Skär 1 paket bacon i små bitar och stek ordentligt så bitarna blir knapriga. Låt rinna av på hushållspapper och kallna. Blanda ihop 1 dl creme fraiche, 2 msk majonäs, 4 msk riven pepparrot, 1 tsk flytande honung och lite nymalen svartpeppar. Vänd ner sill och bacon. Häll upp sillen i en ren glasburk och låt stå i kylen och dra sig några dagar. Toppa med krossad rosépappar, riven pepparrot och bacon vid servering.



Ingredienser/gör så här: Blanda 2 dl vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl ättika i en kastrull. Låt koka upp under omrörning till sockret smält. Låt kallna. Ta upp inlagd löksill ur burken och låt rinna av. Kärna ur och tärna ett fast päron. Skala en scharlottenlök och skär i tunna skivor. Varva päron, lök, grovt malen svartpeppar och sprit i en ren glasburk. Låt stå och dra i kylen några dagar. Garnera med päronstrimlor till servering.

Inga kommentarer: