11 dec. 2011

Gryta för söndagar.

Ikväll så slängde vi ihop den här grytan från en gammal kokbok om USA, det är en favorit som jag tror har varit ute i bloggen tidigare. Egentligen skall den serveras med avokado mosad tillsammans med citron, men eftersom avokadon var slut så fick det bli utan. Glöm inte att smula natchochips på innan serveringen, det blir riktigt knaprigt och gott.

Mexikansk gryta från Santa Fe
4 port

500 gram nötkött
vitlök
1 gul lök
3 dl vatten
matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
kinesisk soja
oregano
spiskummin
paprikapulver
maizenamjöl

Gör så här: Fräs köttet med lök och vitlök, slå på vatten och låt stå och småputtra under lock i ca 1 timma. Häll i matgrädde, tomatpuré, soja och kryddor. Red eventuellt med maizenamjöl. Servera grytan med klyftpotatis, natchochips och en sallad gjord på tomater, gurka, majs och jalapeños.


Inga kommentarer: