13 dec. 2011

Goda tips från GP

Jag håller med skribenten; dra mig baklänges så gott! Perfekt på smörgåsen med massor av god inlagd gurka!



Ingredienser
1 pkt finstrimlad bacon
50 g smör
1 finhackad gul lök
500 g grovhackad kycklinglever
4 tsk grönpeppar finhackad i lag (finns i kryddburk)
¾ dl portvin
1,5 dl grädde
1,5 tsk salt

(ca 10 portioner
ca 15 minuter + 2-3 timmar i kylskåp)


Gör så här: Knaperstek baconet och låt svalna på hushållspapper. Smält smöret i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt kycklinglever och grönpeppar och stek på medelvärme i 5-7 minuter tills kycklingen fått färg runt om men fortfarande är lite rosa inuti.

Tillsätt portvin och grädde och låt detta puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt. Låt svalna något och mixa sedan blandningen och baconet slätt i en matberedare med knivar. Mixa inte för länge för då kan blandningen bli grynig. Häll upp på formar, täck över med plastfilm och låt stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.




Inga kommentarer: