28 dec. 2011

Moroccan style!

Jag har precis lagat nordafrikanskt och är stolt som en tpp. Missa INTE. Detta är perfekta rätten att svänga ihop när tjejkompisarna är på besök, när man vill ha det skönt och bekvämt men samtidigt gott så där en torsdag med lite rött, eller när man bara vill laga goda matlådor. This is the shit, friends.

Marrockansk kycklinggryta med sting
4 port

Ingredienser
1 påse tinade kycklinglår
1/2 King Solo vitlök, fint hackad
rapsolja

3 dl vispgrädde (japp!)
1 msk kinesisk soja
1-2 msk sambal olek
1/2 burk soltorkade tomater + lite av oljan
1 burk noga sköljda kikärter
1 rå tomat, fint hackad
3-4 msk hackad persilja (jag använde fryst)
1/2 msk socker (smaka av hela tiden för den bästa sötman)
cayennepeppar
vitpeppar från kvarnen
spiskummin
en stoft kanel

Gör såhär: Fräs kycklingen hårt med skinnet på tillsammans med vitlök i rapsolja. Tillsätt sedan grädde, soja, sambal olek, tomater (både sorter), persilja och ärter. Låt koka upp. Smaka av med kryddorna, var inte rädd för att sockra. Den här grytan skall vara het, söt och krämig! Låt stå och puttra på spisen i ca 20-30 minuter, koka under tiden couscous och servera till. En kall öl till detta är givet. Helst en ljus lager.


Inga kommentarer: