19 feb. 2012

Nordiska vintersmaker.

Här kommer middagen! Vinter är grytornas tid, och jag gillar renskav. Därför blev det alltså en renskavsgryta, på LCHF-vis.


Ingredienser

2 paket renskav
1 liten gul lök, fint hackad
smör att steka i
3 dl grädde
1 dl mjölk
krossade enbär efter tycke och smak
kinesik soja
färsk timjan, en kruka
salt och peppar

frusna lingon
1 tsk socker

Gör så här: Fräs skavet i två omgångar, efter första gången häller du av vätskan som bildats i pannan och den andra gången fräser du skavet ganska hårt så det blir en fin yta på köttet. Fräs löken vid sidan om så den blir mjuk. Blanda ner tillsammans med renskavet. Häll på grädde, mjölk och soja. Salta, pappra och häll i hackad timjan. Stöt enbären och häll i. Låt puttra i ca 20-25 minuter på låg värme. Värm lingonen i en liten kastrull, sockra och låt sedan svalna. Servera tillsammans med grytan.



Inga kommentarer: