20 juni 2012

Grilltider



Nu när solen börjar titta fram så har vi blivit allt flitigare på att använda grillen. På posten ligger Allt om Mat's fina bok Grilla och OM vi skall matplanera efter den nästa vecka! Dessutom är det extrem enkelt att laga LCHF-vänlig mat på grillen, kött och fisk blir färdig i ett nafs medan den andra hälften står inne i köket och grejar med ett par tillbehör som en spännande sallad och en röra, tex.


Igår lagade vi karré med tropiskt fruktsmör och en avokadosallad, men tyvärr glömde jag bilder på den färdiga rätten. Karrén marinerades i lite citron, salt och peppar och avokadosalladen bestod av avokado, tomater, koriander och en skvätt lime.
Här kommer receptet på smöret istället.




200 g smör
blandad torkad frukt, fint hackad
(vi använde papaya, mango, plommon och aprikoser)
en gnutta torkad paprika och gurkmeja för färgens skull
1/2 dl citronsaft
1 röd chili
salt



Inga kommentarer: