7 juni 2012

Snabb middag med fisk

Här kommer gårkvällens middag. I frysdisken köper jag styckförpackade torskfiléer, ungefär i samma storlek som laxfiléerna man kan köpa. De får snabbt att tina och snabbt att laga. Här fick de sällskap av svenska klassiska smaker som fänkål, dill och senap!








Ingredienser
4 torskfiléer
1 liten fänkål
4 dl creme fraiché
1/2 dl svensk senap, gärna grov
dill
salt och peppar

1 grönt äpple
vitkål
blandad sallad
rödlök
senapsvingrätt

kokt färskpotatis
en klick smör

Gör så här: Tina fisken och lägg i en smord form. Skär fänkålen grovt och lägg bredvid. Blanda creme fraiché, senap och dill. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fisken och häll sedan röran över fisken och fänkålen. Sätt i ugnen ca 30 minuter på dryga 200 grader. Rätten skall få färg innan den är klar. Gör salladen. Koka potatis. Servera tillsammans med fisken och en klick smör på potatisen.




Inga kommentarer: