20 jan. 2009

Ångestklumpen är på upphällningen.

Knappt halva arbetsveckan gjord.

Imorse fick jag ett ryck och började storstäda huset. Allt ifrån att rensa ur skafferiet och torka ur, till att tvätta duschdraperiet. Var genomsvett när jag var färdig efter 3 timmar, men ack vilken skön känsla. Med gott samvete skrev jag en lista på grejer att fortsätta med för Robin när han kommer hem, och åkte hemifrån.

Iväg till Alexandra, kaffe och macka i hennes soffa, och skriva inköpslista för middagen på torsdag. Det blir amrikanskt tema, surprise surprise... Min efterlängtade kokbok om amrikansk matlagning kom äntligen i fredags, och jag har sovit med den under huvudkudden. Kvällens meny blir:

Fördrink: Ingefära- och limeslush på vitt vin. Rostade nötter.

Huvudrätt: Klassisk hamburgare med coleslaw, the american way.

Dessert: Cheesecakemuffins med jordgubbar. Kaffe.

I lördags var jag och Robin på Blomstermåla. Nyöppnat och frächt, med en hemskt tråkig New England-inredning. Jag blir så trött. Vad hände med sekelskiftskänslan, vad hände med tapeterna med de små rosa rosorna? In med vita kala väggar, liljor och loungestolar. Blä. Blomstermålas charmiga själ var som bortblåst, servicen bar bra dock. Inte blir det bättre av att det fanns en envis fotograf på plats som vill ta romantiska bilder av mig och Robin för hemsidan, och sådana saker uppfattas ofta som roligt efter diverse Dry Martini's och 12:åriga Bowmore's on the rock. Jaja. Jag får hålla uppsikt över hemsidan, och kanske en dag få se mitt rödglansiga tryne flina mot mig själv på andra sidan skärmen. För glad var jag.
Alexandra, Anna Månsson och hennes lillasyster mötte upp oss vid 10-rycket, himlans trevligt. Alltid kul att träffa gamla vänner. På det hela taget, en mycket lyckad kväll.
Dock ordinerade doktorn strikt sängläge dagen efter, med undantag för lite städning och Treosörplande fram på eftermiddagen. Slutet gott.







I måndags var det min först skoldag. Iförd kort kjol, Robins "samuraj-t-shirt" (ja, det heter så), knalloranga strumpbyxor och bästa skolväskan på armen tog jag mig till min första kurs. Ikväll har Robin installerat Office 2007 på datorn, och imorgonbitti skall jag börja hemmifrån med första inlämningsuppgiften. Jag ser fram emot att få sätta igång, och få beta av kurs för kurs. Kanske kommer det inte gå i det tempot som jag från början önskade, men huvudsaken är väl att det går över huvudet taget kanske? Jag får försöka ställa in mig på det. Man skall inte gråta över spilld mjölk, vännen.

Imorgon skall jag rida :)

Inga kommentarer: