26 maj 2012

Sopp-dags...

Här kommer receptet på en underbar italiensk tomatsoppa med mycket smak och goda tillbehör som färsk basilika och mozzarella-ost. Perfekt sommarlunch!



Ingredienser

2 färska tomater
riven vitlök
olivolja
1 burk passerade tomater
ekologisk grönsaksbuljong i geleform
någon dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish
lite vatten
blandade hackade kryddor
vispgrädde efter smak
salt och peppar

varm bagutette
mozzarellaost
färsk basilika
samma vita vin som i soppan

Gör så här: Fräs fint hackade tomater och vitlök i olja. Häll sedan på passerade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, ajvar relish och vin. Låt puttra en stund och smaka sedan av med någon deciliter grädde, sal och peppar. Servera soppan med ost, färsk basilika, varmt bröd och ett glas svalt vitt vin, gärna samma sort som användes i soppan.


Inga kommentarer: