22 sep. 2012

Kalkon, vin och basilika.

Ursäkta den dåliga bilden, men klockan hade blivit mörkt innan det kom middag på bordet igår, och jag är inget stort fan av att använda blixten till matbilder, maten ser så "hård" ut då. Kalkonen är super, perfekt som snabb middagsmat eftersom det är så få ingredienser!


Ingredienser:
600 gram kalkonfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
800 gram färskpotatis
300 gram blandade bönor

1 hönsbuljong (Jag använder fond du chef, utan tillsatser)
2 dl vitt vin
2 dl creme fraiché
1 kruka basilika
2 krm strösocker
1 tsk Maizena

Gör så här: Gör såse, mixa den och låt den stå varmt på spisen. Bryn kalkonen i en pannan och stek den sedan färdigt i ugnen, tills den uppnå en innertemp på 65-67 grader. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp i skivor. Koka bönor och potatis.






Inga kommentarer: