25 sep. 2012

Köttfärsgryta med fina smaker.

Här är gårkvällens middag. Perfekt för matlådan!


Ingredienser
300 g nötfärs
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
3 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1/2 liter kalvbuljong
2 kvistar färsk rosmarin
1 burk kikärter
1 röd paprika
1 apelsin
2 dl matyoghurt
salt och peppar

Gör så här
Bryn köttfärs och lök i olja. Rör ner tomatpuré.
Tillsätt spiskummin, kalvbuljong, en kvist rosmarin, avrunna och sköljda kikärter. Låt puttra i 15 minuter.
Skölj och tärna paprikan. Skölj, riv av skalet och pressa apelsinen.
Blanda matyoghurten med apelsinskalet, fint hackad rosmarin, salt och peppar och ställ kallt.
Lägg paprikan i soppan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och pressad apelsinjuice. Servera i djup tallrik med en klick av yoghurten.

(Jag bryte paprikan kraftigt innan jag stoppade i den, och tillsatte dessutom en grönsaksbuljong och en fint hackad chili. Yoghurten gjorde jag med apelsinskal, yoghurt, svartpeppar och cayenne för lite mer sting. Gott! Glöm inte att "glömma" grytan någon/ett par timmar på spisen.)





Inga kommentarer: