22 sep. 2012

Scnitzel på uppdaterat vardagsvis.

Tyvärr har jag tappat bort det här receptet på skinkschnitzel med matiga tillbehör, men jag skall göra ett försök att knåpa ihop det. Det här är en riktigt bra vardagsrätt, den går snabbt och laga och är kalorisnål. Vi försöker.

Skinkschnitzel med matvete och grönsaker
4 port.

Ingredienser
4 skinkschnitzlar
ägg
vetemjöl
worchestersås
salt och peppar

matvete
hönsbuljong

kokt grön sparris
ägg
tomater
salladslök
olja
1/2 msk dijonsenap
bladpersilja
salt och peppar

Gör så här: Blanda ägg, worchestersås och salt och peppar i en form. Lägg i schnitzlarna och låt dem ligga i ca 30 minuter. Vänd på dem då och då. Koka matvetet, och banda olja och senap. Hacka grönsakerna och blanda dem med dressingen och det kokta matvetet. Koka ägg. Vänd schnitzlarna i vetemjöl och stek snabbt på hög värme. Servera matvetasalladen med schnitzlarna och kokt ägg.


Inga kommentarer: