10 mars 2009

Gött e d'. (solider since childhood days)

Ute skiner solen - gaaaah. Härligt. Varit ute och promenerat med Robin och det luktar faktiskt lite vår! Hörde att de första tussilogorna redan var siktade i Skåne - men det är ju Skåne.
(Måset bara tillägga att när jag googlade eftr den här bliden - kom en annan upp på en maffig orangeskogskatt från en uppfödare. Vet ni vad han hette? Kung Videung. Förmodligen det mäktigaste kattnamn jag stött på.)

Sedan har vi varit och handlat lite - ikväll blir det gulaschsoppa vilket jag aldrig tröttnar på. Man får passa på så länge det är "ok" att äta det, snart är det ju färskpotatisssäsong! Till soppan gjorde jag en egen stomme, hade massa överblivna tomater här i en skål.

Den perfekta tomatsåsen med sting

ingredienser:

6 riktigt mogna tomater
1 hel vitlök, (jag använder king solo)
vitvinsvinäger, en slatt sådär :)
timjan och rosmarin, helst färsk såklart
en bit röd chili (efter smak)
svartpeppar och salt

Mixa och smaka av.


Robin har fått löfte om att i alla fall få göra sina resterande timmar som lärling nere på en firma i Kungsbacka med start imorgon - wiiiee!! Så himla bra! Då blir det mycket lättare för honom att söka jobb om ett par veckor när han är färdig, och dessutom verkade chefen på firman inte vara främmande för att inte betala Robin vitt dessa veckorna, vilket innebär att han kan behålla sin a-kassa, göra sina timmar och dessutom tjäna extra.

Igår var jag och Robin och kikade runt på second hand-butiker, MYCKET skit. Mycket. Men eftersom jag gjort om i köket letade jag efter två små enkla tavlor att hänga upp, och hittade dessa. Riktigt nöjd faktiskt. Framför allt den andra, föreställande en skog med människor eller vad man nu vill, gillar jag. Härliga färger och intressant motiv.




Idag skall vi ha apt på jobbet, vilket innebär att jag skall in en timma tidigare. Det kommer förmodligen bli en del schma-prat, vilket jag inte tycker är så himla intressant. Men jag håller mig utanför, jag tycker mest hela schmafrågan består av pest eller kolera. Gör man si bli det inte bra där men där, och göra man så blir det kasst där men inte där. Kommer aldrig bli perfekt ändå :)

xxx, luutra

Inga kommentarer: