14 aug. 2011

Farlig korv.

Söndagseftermiddag och dags för lite sen lunch/tidig middag. Egentligen trodde vi att vi skulle vara trötta efter en kväll på stan igår, och därför köpte vi det enklaste av det enklaste för den här dagen: falukorv. Nu är ingen av oss trötta och egentligen ganska sugna på att ställa oss och laga något avancerat, men falukorven måste ätas upp och om vi skall vara helt ärliga så är ju falukorv faktiskt ganska gott ibland. Och snabbt och enkelt och superlätt att variera.

Falukorv på snabbaste viset (med en hösttouch)
4-5 personer

1 falukorvsring
röd- och gul lök
äpplen, gärna syrliga
morötter med blasten kvar
en god senap av svenska variant och lite ketchup (gör egen om du har tid - det gjorde inte jag idag utan tog Mutti's fina istället)
rapsolja till formen
salt och peppar från kvarn eller mortel

Serveras med ett mos gjort på hälften potatis och hälften broccoli, smaksatt med smör, salt och peppar. Några äppleskivor och salladsblad till och middagen är klar.



1 kommentar:

Anonym sa...

Testa och lägg på en halvburkkrossade tomater över korven, garnera även med valfri nyrivenost. Det blir hur gott som helst.