29 aug. 2011

Lamm och pasta i sällskap av lime och getost.

Igår slog jag och R på stort och lagade pasta. Och vilken pasta sedan. Smaka på det här; lamm, getost, lime, fin durumpasta... Mums.

Det här receptet är det ultimata fredagsmyset. Den här rätten lagar man tillsammans över en flaska rött när båda har kommit hem från jobbet efter en hård arbetsvecka. Glöm inte tända ljus och schysst musik i högtalarna, kanske Eva Cassidy eller Simon & Garfunkel? Här är receptet! Orginalet är Ulrika Jislands, men här kommer min variant.

Lammfärsbiffar med chèvre och limepasta
4 port.

4-500 gram lammfärs
1 liten rödlök
torkad basilika, rosmarin och timjan
50g chèvre
salt och peppar

nykokt tagliatelle-pasta (koka den al dente och passa noga!)
vitlök efetr smak
1 msk olivolja
3-4 msk creme fraishé (den feta varianten)
lite kycklingfond
skalet och saften från 1 lime

sköljd ruccolasallad och svartpeppar från kvarnen.


Finhacka rödlöken och blanda färsen med kryddor och lök. Skär generösa skivor av osten och lägg en bit i mitten av varje färsbulle. Stek på hög värme så bullarna får färg och sänk sedan värmen.
Koka pasta och gör under tiden såsen. Fräs finhackad vitlök i lite olja och tillsätt sedan kycklingfond, creme fraiché och safte och skal från limefrukten. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över den kokta pastan och servera den till lammbiffarna. Var försöktig med såmängden, pastan skall bli lite klibbig och inte bada i såsen. Smaka av med lime och salt.
Garnera med sallad och låt pepparkvarnen sätta den sista piffen på rätten.


Inga kommentarer: