15 aug. 2011

Klassiska smaker och stapplande service på Tvåkanten. (Recension)


På vår bröllopsdag i lördags åt vi på Tvåkanten som ligger vid Avenyn på Kungsportsplatsen. Besöket var lyckat och här kommer en liten recension.



När vi kommer frågar servitrisen om vi vill sitta inne eller ute, och vi bestämmer oss för inne. På uteserveringen är det nästan fullt och vi noterade ett par barnvagnar när vi gick in i lokalen. Nej, det är bättre med lite lugn och ro när vi skall äta romantisk middag.
Vi beställer och in kommer först en liten aptitretare bestående av en getostkräm med brödsmulor och en gnutta honung. Supergod och välpresenterad. Vi dricker varsitt glas bubbel (som vi blivit föreslagna) och efter en stund kommer Robins förätt. Han har beställt en tallrik med löjrom, citronsyrad smetana, blinier och silverlök. Mycket gott och enkelt.
till våra varmrätter beställer vi in en flaska vin, ett rött spanskt som smakar precis som vi vill ha det, syltigt och kryddigt men ändå lättdrucket. Trots att jag äter musslor så går vinet bra med maten. Robin har beställt Tournedos Rydberg med tillbehör som örtfriterad bondpotatis, bakad äggula och långkokt lök. Jag smakade och maten var smarrig med nytänkande tillbehör som funkar riktigt bra. Mina musslor var klassikt tillagade i en vitvinsås, serverade med pommes frites och en bra hemgjord majjo. Mättande!

Rätterna var mycket goda och vällagade men inte särskilt förvånande. Tvåkanten (efter att ha studerat deras meny) kör med relativt säkra kort vad det gäller deras mat, rätter som går hem. Och det är ju inget fel med det!

Servicen där emot var sådär. Vår servitris kunde sina saker och var uppmärksam, men tenderade att bli lite väl "kompis" ibland. Notan slutade på 1700 och då matchar kanske inte "ha det så gött" när man lämnar restaurangen.

+ Bra enkel mat med spännande tillbehör.
+ Aptitretaren; to die for.
+ Läget.

- Servicen matchar inte priserna.
- Inredningen borde uppdateras.





Inga kommentarer: