25 feb. 2011

Musslor på helgen.

Ikväll blev det lite enklare matlagning, det skall gå snabbt på fredagar! Här kommer en variant på "fredagsmyset", skaldjur på ett lite hälsosammare vis än vad kanske räkor med tillbehör framför tv'n är.

Limemusslor med citonaioli och rostad potatis.
2 personer

1 nät blåmusslor, borstade och tvättade
vitlök (efter smak)
1 gul lök
1lime, skal och saft
1 röd chili

potatis
vitlök
salt
olivolja

hemgjord aioli
1 burk kesella, 10%
citron, saft och skal

Klyfta potatisen och kör den i ugnen med salt, vitlök och olja på 225 grader i ca 1 timma. Gör den hemgjorda aiolin och blanda ut med kesella. Smaksätt med citron, saft och skal. Salta och peppra efter tycke och smak.
Fräs vitlök tillsammans med limesaft, skal, vitlök och chili. Häll i den hackade gullöken. Koka musslorna under lock ca 5 minuter tills de öppnat sig.


Inga kommentarer: