22 feb. 2011

Ölstugan Tullen. (Recension)

Klockan är nio på kvällen och jag och R är hemma från stan. Det blev biblioteksbesök (hittade min avhandling som jag var på jakt efter!) och sedan belönades vi oss med ett besök på Tullen, ett ställe syster visade mig förra helgen.

Nyöppnat med fokus på historia kontra nutid, riktiga "Tullen" låg vid Järntorget redan 1800 kallt och har nu nyöppnats i nya lokaler men med känslan av historiska vingslag. Husmanskost, göteborgs-byrggd öl och skön stämning. För vår del blev det strömming och stekt fläsk med löksås - en favorit som aldrig kan bli fel. Så blev det inte den här gången heller - mycket lyckat!
Robin kastade långa blickar på skärbrädorna som gick in med ostar, korv och andra köttstycken, det blir nästa gång. Ölen var super (och superbillig!), lokalt bryggd av Ocean Bryggeriet. Bara namnet...
Alltså, skall du äta svenskt, billigt och gott så kan Ölstugan Tullen som är det fullständiga namnet, varmt rekommenderas. Idag är det tisdag och klockan 5 var det fullt, se till att komma i tid alltså!





Inga kommentarer: