8 maj 2011

Dixies bravader.

Igår kväll tog kattmaten slut och katten blev självklart helt tokig. Eftersom både jag och R druckit vin så fanns det liksom inte på kartan att vi skulle åka och köpa torrfoder där på kvällen. För att blidka fick hon fläskstek, och den försvann i ett nafs.
Tydligen på inte fläskstek mättande för små kattmagar som är vana vid torrfoder, för imorse hängde katten mer eller mindre i duschdraperiet, redo att ta livet till sig till följd av den fruktansvärda påtvingade fastan. Vi slängde i oss frukost och åkte för att köpa mat.
Väl hemma var katten borta. Jag diskade hennes bricka, tog fram nya skålar och dammsög hennes matplats. Väntade på att hon skulle komma hem.
Friskt vatten och två olika sorters mat, allt för att hon inte skulle vara arg på oss. Vanlig torrmat och mjuk finmat, med bästa smaken lax. Hennes favorit.
Timmarna gick och ingen katt dök upp. Klockan 6 var jag i upplösningstillstånd och var på väg att börja gråta. "Hon kommer aldrig komma hem igen!", grät jag till Robin. Hon har lämnat oss för gott...!
Efter en halvtimmas letande hittade Robin henne. När han kom tillbaks med det lilla knyttet var hon smutsig, grusig i pälsen och hungrig. Nu har hon ätit, blivit borstad och sover uppe i soffan. Vad har vi lärt oss av den här pärsen? Lämna aldrig kattskålen tom i 12 timmar. Det kan få förödande konsekvenser för båda parter!




Inga kommentarer: