27 maj 2011

Till Ida;

Heta frikadeller i tomatsås med tillbehör

400 gram köttfärs (blandfärs är bra men lamm är bättre)
1 röd chili med frön (beroende på hur mogen den är)
vitlök efter smak (jag använder va 3-4 klyftor)
1 ägg
några matskedar olja
piri piri efter tycke och smak
paprikapulver
salt, svartpeppar

1 burk passerade tomater
1 burk krossade tomater
1 färsk tomat
1 gullök
piri piri
salt, svartpeppar och cayennepeppar
1-2 lagerblad
fint hackad persilja
(ev lite socker och vinäger)

småpotatis
röd lök
salt (ca 1/2 dl), peppar
olivolja

Sätt färsen. Kör in tillbehören i ugnen på 200-225 grader. Fräs löken och tomaten (hackad i småbitar) och tillsätt sedan krossade tomater, passerade tomater och smaka av med kryddor. Koka upp tomatsåsen och låt puttra 30 min-1 tim. Smaka av under tiden. Rulla frikadeller och låt puttra på svag värme under lock ca 10 minuter. Klart! (En fräch sallad med blandade blad, pressad citron och lite olja är gott till!)

Inga kommentarer: