8 maj 2011

Planerade restaurangbesök!

Fyra dagar blir det i Berlin nästa vecka! Eller ja, tre dagar egentligen., om man skall vara petnoga. Jag och R har plöjt potentiella restauranger att besöka och det finns verkligen en uppsjö av dem. Jag hade behövt en månad för att besöka dem jag verkligen vill till!
Nu är det som det är, och vi har fått enats om tre restauranger för kvällsbesök, några lunchställen och ett brunchställe som skall vara ett av de bästa. Förrutom detta blir det lite snabbmat att stoppa i magen i farten, bland annat currywurst och självklart döner kebab! Så mycket gott vi skall äta...
Här är några ställen vi tittat på:

WHITE TRASH FAST FOOD
”Yes we’re happy to eat you, you chicken ass bitch”, står det i restaurangen White Trash Fast Foods meny. Här äter du inte bara god amerikansk mat, du får också en rejäl dos av kitsch och kaxig punk.
Inredd som en tacky kinakrog och med flera livespelningar i veckan har White Trash Fast Food snabbt blivit en favorit bland både berlinare och turister.
Adress: Schönhauser Allee 6–7, Mitte


BAR GAGARIN
Bästa frukoststället i stan, som dessutom är mysigt inrett med välvald kitsch och ett porträtt av den ryska astronauten Jurij Gagarin på väggen. Här väljer du mellan ett helt gäng goda frukostalternativ och du kommer inte att bli besviken.
Beställer du frukosten som delas på två kommer det in två jättefat med godsaker – allt från ryska pannkakor till fruktsallad, goda ostar, korvar, grönsaker och lax. Ett bra tips för den som vill stå sig fram till middagen!
Adress: Knaackstrasse 22–24, Prenzlauer Berg


TRANSIT
Här är det kul att beställa mat! Menyn består av massor av smårätter och du väljer vad du vill ha genom att kryssa i rutor. Varje rätt går på 3 euro, men för att bli mätt behöver du åtminstone tre.
Lokalen är ball och har lite sådär lagom knasigt smyckats med säkert hundra fågelburar i olika färger och former. Skönt ställe!
Adress: Sonntagsstrasse 28, Friedrichshain


VINERIA DEL ESTE
Avslappnad kvarterskrog med grymma tapas och väldigt många vinsorter att välja mellan, alla spanska förstås. Släpp fram spanjoren inom dig, sitt hela kvällen, prata och skratta högt med alla dina vänner omkring dig och ät gott och mycket.
Adress: Bänschstrasse 41, Friedrichshain


Tipsen kommer från en sida som ligger på RES.se: http://res.se
/cityguide/berlin/restauranger Superbra sida med grymma tips. Rekommenderas!

Inga kommentarer: