22 maj 2011

Engelsk sylta 2.0



Jag läste ett väldigt intressant repotage i en Allt om Mat här om dagen, som handlar om det uppsvinget flera engelska pubar genomgick under slutet av 1990talet. Det friterade åkte ut, och in kom uppdaterade versioner av Shepardspie, Yorkshirepudding och fish ' chips. Inredningarna uppdaterades utan att bli av "finkrogssalget" och in plockade man kunniga ölkännare och riktigt bra kockar. Det nya konceptet slog hårt runt om i England och kallas idag "gastropubar". Gastropubarna besöker man om man fortfarande vill ha sig en pint, men också kunna bli serverad riktigt bra engelsk mat av riktigt kunnig personal. Med i repotaget fanns några recpet, och oj vad jag föll för den här vackra bilden på "Sundat roast", en klassisk engelsk söndagsstek med typiska tillbehör som yorkshirepudding, gravy, rostad potatis, vispad creme fraiché med senap och pepparrot samt tranbärssylt. Yummie! Receptet är långt och men inte särskilt omständigt egentligen, men ni får googla fram del för del själva om ni är intresserade. "Roast" är såklart rostfiff.





Inga kommentarer: