14 okt. 2012

Till té och mjölk...


Det här är egentligen inga märkvärdigheter, men det behöver det inte vara för att resultatet skall bli fantastiskt gott. Här har du en riktigt fin sockerkaka med en härlig syrlig apelsinsmak, funkar jättebra till både ett glas iskall mjölk och till eftermiddagstét. Och att man slänger ihop den i ett nafs gör ju inte saken värre.


Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk äkta vanlijsocker
100 gram smör
1 dl varm mjölk
1 apelsin, rivet skal
(ev 1 citron, rivet skal)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform, helst en rund. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret på spisen och micra mjölken försiktigt i en liten kanna. Vispa socker och ägg fluffigt. Blanda i de torra ingredienserna och vispa. Häll i mjölk och smält smör. Riv apelsinskal och ev citronskal. Grädda i ugnen i ca 35-45 minuter. Passa noga på slutet.

Inga kommentarer: