12 mars 2012

Dagens middag

Ikväll skall jag laga en LCHF-risotto här hemma, med en bas på riven blomkål istället för avorisris som man traditionellt brukar använda. Det kommer bli en grön risotto med broccoli, ärter, färsk timjan och purjolök. Mums vad gott. Mycket ost och svartpeppar på det. Här är receptet:



Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
300 g blomkål
purjolök
gröna ärter
lättkokt broccoli
1 dl torrt vitt vin
salt och peppar
1/2 dl creme fraiche
70 g parmesan ost
ruccola
färsk timjan

Gör så här: Börja med att finhacka lök och purjo. Stek i smör, pressa i vitlöken och salta. Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Häll sedan ner detta i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer smör. Blandar runt. Häll på vinet och låt sjuda 3-5 min, så det blir lite mjukt (men “tugget” ska ändå vara kvar). Riv parmesanosten fint (spara 20 g till garnering) och häll ner den och crème fraiche i risotton. Häll i lättkokt broccoli och ärter. Peppra. Hacka ruccolan grovt. Häll ner ruccolan precis innan servering, och resten av parmesanosten (grovriven.) Toppa med färsk timjan




Inga kommentarer: