12 mars 2012

Söndagsmiddag.

Igår lagade vi våra blodduvor enligt ett recept inspirerat av Gustav Trädgårdh, och det hela blev mycket gott. Enkelt var det också! Eftersom vi gjorde rätten ur skallen så finns det inga exakt mått, ni får prova er fram. Här kommer receptet!



2 personer
2 blodduvor
smör
salt och peppar
vitlök
torkad timjan
rött vin


500 gram palsternacka
röd mjölk
vispgrädde
smör
salt, peppar
malen muskotnöt



spad från duvorna
vispgrädde
soja
kycklingbuljong (jag använder den utan E-ämnen)
vinbäsrgelé
rött vin
färsk timjan
kryddor



200 gram blandad svamp
neurtal olja

Gör så här: Bryn duvorna i stekpanna, och salta och peppra ordentligt. Lägg dem sedan i en ugnssäker form med smör och vitlök. Häll över lite rött vin och torkad timjan. Tillaga duvorna i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Låt vila. Koka palsternackor tillsammans med mjölk, smör och grädde. Mixa sedan slät till en puré, smaka av med kryddor. Gör såsen. Fritera svampen. Servera rätten tillsammans med en god gelé och färsk timjan.



Inga kommentarer: