9 mars 2012

Matplanering (med ett frågetecken)


Först och främst vill jag berömma ICA (men även Hemköp) för att vara en matbutik som tar sin hemsida och sina verktyg där på ordentligt allvar. Här samlas bra och snygga recept utan för mycket kommersiellt intryck. Mat som passar hungriga vardagsmagar, mat lagad efter säsong och med hänsyn till djur och natur. Recepten är enkla och innehåller inte alltför många ingredienser. Bra, både ICA och Hemköp!

ICA har en funktion på sin sida som heter Billiga veckan, och som är precis vad det låter. ICA visar här med råge att billigt inte behöver vara mindre aptitligt och jag fullkomligen älskar de flesta av recepten, som bjuder både på typisk svenska husman och på mer främmande smaktoner. Like, like, LIKE. Det finns också en funktion kopplad till recepten som gör att du kan sitta hemma i godan ro, scrolla och välja och sedan bestämma dig för vilka recept du vill ha, och sedan läggs alla ingredienserna tillsammans i en snygg, printvänlig lista. Perfekt.

Nu krockar ju dessa recepten med vår LCHF-diet. Detta är lite av ett problem. Därför funderar jag på mina alternativ, som innefattas av att antingen köra en vecka med kolhydrater eller heltenkelt utesluta kolhydraterna i recepten och försöka gära om där de är en huvudingrediens. Vi får se. Men för er som inte håller på med sådana där fjomserier som dieter och skit, så kommer här fem mycket bra rätter för nästa vecka! Recepten ligger på www.ica.se och under fliken Billiga veckan.








Inga kommentarer: