1 apr. 2010

Hot, hot, hot!

Det är skillnad på stekt potatis och råstekt vitlökspotatis :) Den senare är en solklar vinnare, underbart god men tar tid att laga. Idag blev det lite amerikansk BBQ-inspiration, jag ville ha hett och jag ville ha smak! Enkelt, onyttigt men gud så gott!

Starka korvar med überhet salsa och vitlöksstekt potatis
4 port

tomatsalsa
1 burk krossade tomater
1 liten gullök
1 röd chili
tomatpuré
socker
vitvinsvinäger
lagerblad
olja
koriander
spiskummin
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
torkade chilifrön
soja

råstekt vitlökspotatis
tvättad potatis med skalet kvar
mycket vitlök
salt
olja

Salasan skall serveras kall tillsammans med potatisen, stekta heta korvar (eller grillade), en fräch sallad och gräddfil för svalkans skull ;) Potatisen tar ca 30 miinuter att steka och skall först fräsas så den får färg, och sedan ligga på medelvärme resten av tiden.

Inga kommentarer: