6 apr. 2010

Tisdagmorgon kl 6:00

Godmorgon!

Sitter vid Alexandras och Liams koksbord, med en stor kopp kaffe och viftar pa tarna. Resan har gatt bra, inget jetlag och vi mar prima. Jag har redan nu sa mycket att beratta och sa mycket att visa!

Resan gick som sagt bra, bada vara flyg var i tid och vi landade t.o.m 15 minuter for tidigt pa bada (!). Stoppet i Amsterdam gick bra, vi tog en ol och gick sedan ombord pa flyget till Calgary. Dar fick vi fina flygstolar, mysiga filtar och sa mycket vin vi behagade, haha... Maten var bra och over lag sa gick resan smidigt. Fran Amsterdam till Calgary tog det 8,40 tim, tyvarr sa kunde jag inte sova och var darfor ordentligt groggy nar vi landade. Min kropp skek sova men planera villa annorlunda. Alex och Liam motte upp oss och tillsammans akte vi hem till Liams foraldrar dar det var BBQ pa gang. Under bilturen till foraldrarna sa fick vi se Calgary, obeskrivligt....
Staden ar ung, det mesta har byggts de senaste 50 aren. Runt sjalva "downtown" (stadsomradet med skyskraporna) sa ligger prarien. Detta omradet ar helt och hallet bebyggt med husomraden, tvaplansvillor i stora klungorr med minimala tradgardar omger staden pa kullarna. Det ser ratt surialistiskt ut, varje omrade innefattas av flera tusen villor i klungor som abrupt avslutas och prarien tar vid igen innan nasta villaomrade kommer. Husen ser valdigt amerikanska ut, precis som pa film! :)
BBQ hemma hos Liams underbara foraldrar. Kanadensisk steak med tillbehor, bakad potatis med caeam cheese. Kanadensisk vin och ol, lonnsiraplikor pa altanen i solen. Liams paron var hel fantastiska, varma och valkommnande.
Klimatet i Calgary ar som hemma just nu, fast mycket torrare. Det har inte regnat sedan i september vilket gor att det kanna mycket varmare.

Efter middagen sa akte vi hem till Liams och Alex nya lya, helt underbar! Andra vaningen och i ett kvarter som heter Madas Loop, ett chickt 80-tals kvarter nara centrum. Decimetertjocka heltackningsmattor, kylskap stora som bautastenar och ett inbyggtbadkar som ar som en "grotta" och med lysande duschslang. Uberhaftigt! (Tyska u:n ar inte standard pa kanadensiska datorer)
Liam smet ner till "the liquor store" for lite ol (varfor har inte vi en kvartersbutik som ar oppen 24/7?) men jag och Robin var sa trotta sa efter en dusch stupade vi. Av nagon anledning hade jag en kansla av att alla golv snurrade under mina forsta 7 timmar i landet, men det verkar ha rattat till sig nu under natten. No more spinning floors. Great!

Alexandra och Liam har gatt till jobbet nu, men Alexandra slutar redan 12:00 da hon jobbar i ett bakery. Jag och Robin ar uppe med tuppen, fixar och donar och gor oss redo for en formiddag pa egen hand i kvarteret, vi skall ata brunch pa en dinner och kolla in lite supermarkets. Nar Alex kommer vid tolv sa skall vi ner downtown for some drinks, och sedan blir det hockey ikvall med hela familjen. Barrund forst, som vi lovade "Cindy-Mindy" och Mike, L's foraldrar. Matchen ikvall ar otroligt viktig for hemmalaget Calgary Flames, vilket innebar att det kommer bli glodhett pa arenan. Alexandra har plockat fram sina teamsweaters (Tre Kronor!) och vi skall ata corndogs.
Imorgon skall vi ut och rida pa en ranch dar Emily (L's gulliga syster) har sin hsat, och sedan bar det av upp i bergen for ett par dagars skidakning.

Mamma och Pappa, vi har det helt underbart och forstar inte nu varfor vi bara bokade 2 veckor, har finns det sa mycket att gora och se att en manad skulle varit battre! Men vi skall ta till vara pa varje sekund och njuta!
Hoppas allt ar bra dar hemma och att mina snuttisar har det bra och inte har stallt till med nagot. Inte for att jag tror att de inte skulle gora det. Nu skall jag och Robin plocka lite med kladerna och fixa oss i ordning, bloggar i eftermiddag igen.

Jag alska er alla. Luutra


Utsikten fr A och Ls balkong.Mycket nordamerikanskt, verkligen alla kor trucks.

Inga kommentarer: