28 apr. 2012

Snabblagat med LCHF.

Det här är en LCHF-paj minus skalet. Riktigt gott och helt perfekt för matlådan. Till serverar jag en tomatsallad när jag är lat, men tänk på att det här receptet kan varieras i all oändlighet. Lite varmröktlax och ett kokt ägg till och du har en ordentlig middag. Receptet kommer från den här bloggen: http://sockertjocken.wordpress.com/tag/lchf-middagstips/


Ingredienser
6 ägg
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
150 g purjolök
200 g rökt eller kokt skinka
100 g riven ost , ex grevé
100 g fetaost
salt och peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Strimla skinkan och purjon. Stek detta lite lätt, för att få ut eventuell vätska ur skinkan. Salta sparsamt och peppra. Lägg detta i en pajform eller mindre braspanna (23 cm x15 cm).. Vispa ihop ägg, grädde crème fraiche och det mesta av den rivna osten. Häll detta över purjo/skinkan. Smula fetaosten och tryck ner lite lätt i äggstanningen. På med ett tunt lager av det som är kvar av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.



Inga kommentarer: