23 sep. 2009

Hösten's tv-soffa

Officiellt så har ju hösten kickat i gång på allvar, säger dom ju... Och jag satt bänkad när dom körde trailers över höstens tv-premiärer i somras. Gud så mycket bra att se fram emot, tänkte jag! Oj, så mycket, verkligen! Och så kom ju hösten då...
Upptäckte först att dom fortsätta köra omåttligt utkörda Idol en elfte vända. Drog inte ens på mungiporna när Anna Anka gastade om sin 300.000$-gräsmatta. Tina's Cook-along var exakt lika jobbigt att se som orginalet med Gordan Ramsey. Kändisdjungeln hade jag visserligen inte trott på från början men det var faktiskt sämre än jag trott (med andra ord så världelöst att till och med Tv4 insåg att det var läge att stoppa svansen mellan benen). Och Simon&Tomas "Sveriges fulaste hem" då? Jäsp. Och jag som hade sett fram emot det!
Mitt i misären ser jag en ljuslimst i tunneln. Det är Richard Olsson som står där, med en gloria runt om sig. Gamla hederliga TVÅAN har bestämt sig för att köra en säsong av "Vem vet mest"! Tack Gud, tack 2:an, tack Richard! Ni har räddat min höst från hemska tv-kvällar i de kommersiella kanalernas järngrepp!

Jo, nästan så illa är det. Men bara nästan. För både kanal 3 och Tv4 har var sitt ess i rockärmen, redo att slängas fram och charma mig. Korten heter "Halv 8 hos mig", "Matakuten" och "Kniven mot strupen". Halv 8 hos mig älskar jag som det är, och Matakuten var strålande när det gick i våras. Kniven mot strupen har jag sämre koll på men det skall bli sännande och se hur trean axlar Den elaka kocken-konceptet, något redan Ramsey och Melker Andersson redan fått prova på. Någon som noterat att alla tre är matprogram? ;)

Och ja. Topmodel är ju alltid Topmodel...

Inga kommentarer: