16 sep. 2009

Tänkte slänga in ett grymt pasta recept jag provade igår tillsammans med Robin. Om du inte vill ha så starkt så uteslut chilin, korven är ganska stark i sig.

Spansk pasta med het korv & musslor

4 personer
Ingredienser:

Pasta penne
1 nätblåmusslor
1 förpackning choritzo
1 gullök
2 röda chili
1 röd paprika
lite vatten
vitlök
1 förp saffran
saften från en citron
salt och peppar
permesan i bit

Tvätta, kontrollera och ånga sedan musslorna tillsammans med några dl vatten i en stor kastrull i ca 5 min. Ånga tillsammans med 1/2 vitlök (jag använder king solo..), 1/2 gul lök, 1 röd chili och citronsaft. Spara ca 2-3 dl av musselvattnet.
Fräs 1/2 gul lök, paprikan, 1 röd chili, korven uppskuren i skivor tillsammans med saffran. Tillsätt några dl musselvatten. Plocka ur blåmusslorna ur dess skal (spara ca 4-5 /pers) och lägg i mot slutet. Tillsätt saffran och låt småputtra. Koka pastan.

Servera med musslorna i skal och med en bra bit permesan. Välj ett mjukt spanskt rödvin till.

Inga kommentarer: