17 sep. 2009

Tragikomik på bästa sändningtid

Jag kan inget annat än sorgset skaka på huvudet.
När kanal 3 började köra reklam för sin senste storsatsning "Svenska Hollywoodfruar" så skrattade jag lite och tänkte "att det kan nog vara kul att slå ihjäl en vardagskväll eller två med". Sagt och gjort, jag bänkade mig här i måndags för att se det första avsnittet av något jag trodde skulle bli underhållande. Ack så fel jag hade.

Istället satt jag och skruvade besvärat på mig en timme i sträck när vi fick följa tre svenska Hollywoodfruar och deras raketkarriärer som självdestruktiva golddiggers borta i Staterna. Kvinnan som uppenbarligen lyckats bäst var ingen annan än Anna Anka, maka (eller skall jag säga personlig slav som gett upp sin egna indentitet?) till världsartister Paul Anka. Som en klok krönikör sa; "Anna Anka må ha världens roligaste namn, men förmodligen också världens sugigaste liv".

Anna Anka tar ställning redan i först programmet. Hennes äktenskap är inget äktenskap utan en anställning där hos en pengasprutande maskin där hon 24 timmar om dygnet skall se bra ut, visa upp sig offentligt och tillfredställa sin man sexuellt när som helst han knäpper med fingrarna.

Precis som Anna Anka själv nog förstod när hon gav sig in i projektet, så har hon ställt till med ett jordskrev här hemma i form av reaktioner från arga svenska mammor. Därför valde hon i veckan att själv bemöta kritiken i ett öppet brev som publicerades på sajten newsmill.se
Läs själva här: http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/16/jag-vill-bli-en-forebild-svenska-kvinnor

Vad jag tycker är mest tragiskt är kanske inte dessa pengakåta kvinnors val av liv, utan den fullkomliga hjärntvätt de genomgått. Att själva se nyktert på situationen hade inte skadat, jag menar, någonstans måste väl även de inse att deras värderingar och uppfattning om vad ett äktenskap innebär (fullservice i utbyte mot dyra presenter) är ytterst omordern och inte gynnar kvinnan någonstans? Nej, istället väljer Anna Anka att tycka synd om de svenska männen som tvingas byta blöjor, passa barn och ha en fru som tänker mer på sin karriär än sitt utseénde. Anna Anka påstår sig förstå varför svenska män är otrogna och tar ut skilsmässor. Hon påstår att om en kvinna passar upp på sin man får hon ett utbyte i form av "söta lappar, meddelanden på telefonsvararen och rosor". Så gör alla amerikanska män, nämligen.

Inga kommentarer: