12 apr. 2011

Korv på mitt sätt.

Det här är en het rätt som enligt mig är underbart god, och dessutom enkelt att svänga ihop en solig våreftermiddag när man vill att det skall gå snabbt.

Choritzo med råstekt cayennepotatis, het tomatsalsa och sval vitlökscréme
2 portioner

1 paket chorizo
lite smör till stekning

skivad potatis med skal
cayennepeppar
salt

1 burk fina passerade tomater
lite olivolja
rödvinsvinäger
1 röd chili
torkad basilika
paprikapulver
socker och salt efter behag

creme fraiché
vitlök
salt och peppar

Låt salsan puttra på spisen någon timma. Gör vitlökscremen och ställ i kylen. Stek potatisen på låg värme i ca 30 minuter, eller till den blivit mjuk och har fått färg. Fräs korven i pannan och gör en liten tomatsallad till, på tomater, chili och rödlök. Smaka av med olja och vinäger.
Ställ fram en stor kanna lime-vatten och burken med pepperoni!

Inga kommentarer: