20 apr. 2011

Ris.Otto. Ris-otto.

Risotto på karljohan och ostronskivling
3-4 port.

Ingredienser:
4 dl avorio- eller långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 svampbuljongtärningar
8 dl vatten
300 gram blandad svamp
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
2 dl färskriven parmesanost
salt, peppar

Gör så här:
Fräs riset i flytande margarin. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs champinjoner och lök i flytande margarin. Krydda med salt och peppar. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Vänd ner svampfräs och ost i det färdigkokta riset. Servera svamprisotton med bröd och en blandad sallad.



Inga kommentarer: