21 nov. 2011

Finmat från skånska myllan. (Recension)


I fredags kväll så hade M bokat bord på den nya restaurangen Mat och Destillat i Lund. Vi kom dit klockan 8 och då var det full fart i lokalen, som var uppdelad i en bardel och en restaurangdel. Gästerna var karriärsmänniskor i 25-35 års åldern, men det fanns även yngre och äldre. Vi fick vårt bord och beställde Pimm's - en favorit Alexandra introducerade mig för i somras. Inget givet val kanske, men Pimm's är gott när som helt man dricker det. Mikaela verkade tycka det samma. Istället för varmrätt så beställde vi två förrätter var. Den första bestod av inlagd strömming med pepparrot och små knäckebrödskex, smör och gott bröd. Mycket bra. Mycket. Efter strömmingen så tog vi sotat reninnanlår med valnötter, trattkantareller och andra godsaker. Jag minns inte alla komponenter i rätterna och restaurangen är för ny för att ha en hemsida med meny ännu, så ni får fantisera. Rätterna var i alla fall välkomponerade, otroligt fint balanserade och mycket goda. Mums!





Servicen var uppmärksam, snabb, personlig, säljande och väldigt trevlig. Vi fick dock vänta ett par minuter på att få vårt bord, men det vägdes upp under resten av kvällen. Inredningen var modern men samtidigt gemytlig - inte för trendig och inte extrem.
Mat och Destillat kan varmt rekommenderas, jag fick en riktigt bra kväll i Lund mycket på grund av restaurangen och den underbara maten! Självklart var sällskapet lika fantastiskt som vanligt.





Inga kommentarer: