16 nov. 2011

Tips i juletider från Taffel-bloggare.

Nu skall ni få ett hejdundrandes tips. Inte av mig, egentligen, utan av Gubbröra, som bloggare på Taffel. (www.http://gubbrora.taffel.se/) Gubbröras Anders Öhman skriver att han brukar på förfrågningar om att hålla i glöggprovningar till ju, något som han brukar tacka nej till vänligt men bestämt. "Istället brukar jag föreslå en provning där jag pratar om mat och dryckestraditioner kring julen och presenterar lite grejer jag själv tycker är trevliga till helgen." Det lät bra va'? Här kommer hans tips;

Börja med att prova den fylliga, rostade Carnegie Porter med choklad och kaffetoner till en chokladtryffel. Till en kryddsill på kavring passar en fatlagrad, avrundad och kryddig Lysholm Linie Aquavit. Den halvtorra sherryn Cristina Oloroso Abocado är perfekt till en dadel lindad med parmaskinka. Till en bit lagrad cheddarost fungerar den fylliga, söta och körsbärsdoftande Graham’s Six Grapes Reserve Port fantastiskt. Avslutningsvis pepparkaka med Saint Agur eller annan blåskimmelost till Varm & Kall Äppelvin serverad varm.



(Bilden är lånad från bloggen.)


Inga kommentarer: