30 juni 2010

Sydamerikansk choritzogryta med vitlök och persilja

Som den goda husfru man är så kastar man sig hem efter kvällsjobbet och ställer sig vid spisen. Inte man väl Robin gå med hungrig mage på jobbet imorgon inte. Här får göras matlådor! (Detta är helt sant, men jag kan trösta er kvinnorättskämpar att detta inte hade hänt om det inte hade varit för att jag älskat matlagning så förbannat mycket.)

Sydamerikansk choritzogryta med vitlök och persilja
2-3 portioner

3 starka choritzokorvar
1 liten gullök
persilja, lagom hackad
ofantligt mycket vitlök (jag tar 1/2 King Solo)
en mindre burk majs
1 buk bönor om du har
krossade tomater
tomatpuré, ca 2-3 msk
1 röd chili (habanero om du vågar)
spiskummin
koriander
cayennepeppar
salt och vitpeppar
muskot och kanel (ett "stoft")


Serveras med solgult matvete. (Matvete kokt i grönsaksbuljong och gurkmeja).
Luutra

Inga kommentarer: