21 nov. 2009

True Romance - You'r so cool

Om ni inte har sett Quentin Tarantino's underbara mästerverk från 1993, True Romance, så gör det. En av mina absoluta favvorullar med ett fantastiskt soundtrack signerat Hans Zimmer, som har gjort musiken för det mesta som är bra, tex Pirates of the Caribbean och mängder av andra storfilmer som är kända just för sin musik.
Filmen är rå, blodig och brutal men har samtidigt den mest fantastiska kärkelkhistoria inlindad som en röd tråd i filmen.



Storyn är uppbyggd kring mötet mellan Clearence och Alabama, två vilsna och ganska ensamma människor i ett grått och slaskigt Detroit. Efter ett kort möte inser dem att de träffat sin själsfrände och gifter sig efter en tolv timmars lång realation. Här stannar egentligen spänningen med deras förhållande och istället så leveraras en otrolig berättelse om villkorslös kärlek. Till saken hör dock den att Alabama är en callgirl, och när Clearence åker för att hämta sin hustrus saker hos den inte allt för trevliga hallicken Drexl så utbyts meningsskillnader och det hela slutar i ett blodbad utan dess like och Clearence försvinner med Alamabams väska. Tror han. I väskan och plockat med sig ligger istället 15 kilo kokain, och på det nedblodade golvet i Drexl's pundarlya ligger Clearence's plånbok.

Filmen är fylld av kända skådisar som gör mindre och större birollen, bland annat James Gandolfini, Brad Pitt, Samuel L Jackson och Christoffer Walken. Inte illa va? Se den!

Inga kommentarer: