17 aug. 2009

Blöt katt, arg katt

Det blev inget Gunnebo idag, men väl en mycket mysig promenad med min älskling (....) i Särö Västerskog. Vi var uppe vid gamla utkikstornet innan vi gick slingan runt skogen som avslutades med lite mat på stranden. Sallad med matvete, kapris och rostbiff. Till hade vi hummus. Mycket gott och mycket enkelt, Jag gillar just matvete med och mer. Bulgur och couscous är väl sådär, men matvete är väldigt gott och lätt att variera!
Sedan har vi varit hemma, städat, dammsugit och diskat SAMT: Badat katten Curry. Det var mer är ett år sedan sist och mycket välbehövligt. Och minst lika traumatiskt som vanligt. Han syster är bättre med det där. Det går alltid snabbt och smidigt, stilla står hon och låter sig lydigt torkas efteråt. Det gör inte Curry. Han fäller ut korna och siktar gärna mot ansikte och ögon. Livsfarliga lilla katt.
Ikväll skall jag laga pasta med heta räkor. Väldigt gott, en klockren favorit! Hett, riktigt hett och gott med mycket permesan och god olivolja. Slänger in receptet...:

Pasta med heta räkor

Ingredienser

500 g räkor
250 g spaghetti
2 st vitlöksklyftor
4 st torkade piri-piri
4 msk olivolja
2 dl parmesanost, nyriven
1 krm muskotnöt, nymald

Tillbehör

tomatsallad

Tillagning
Hettan i rätten kommer från små torkade pepparfrukter piri-piri som används i spansk och italiensk matlagning. Tänk på att kryddan är mycket stark, ta den mindre mängden om du inte är van vid stark mat. Räkor ska inte upphettas under längre tid - då blir de sega.
1. Skala räkorna. Koka upp vatten till pastan, tillsätt 2 tsk salt per liter vatten, och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skiva vitlöken tunt och grovhacka den torkade pepparn. Hetta upp olja och fräs vitlök och peppar någon minut på medelvärme, vitlöken ska inte bli mörk. Lägg i räkorna och hetta snabbt upp dem i oljan.
3. Häll det över den nyss avrunna pastan tillsammans med parmesanosten och muskotnöt. Blanda och servera direkt med tomatsallad.

Inga kommentarer: